maanantai 3. helmikuuta 2014

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

Bambuser broadcast

maanantai 13. tammikuuta 2014

VALVOTTUJA VAIHTOJA VASTAAN 23 12 2014 HKI (+soittolista)

"Lastensuojelu on suomalaisen yhteiskunnan sairaus" (Leeni Ikonen)

Johan Bäckmanin kirjoitus:


Lastensuojelu on suomalaisen yhteiskunnan sairaus

Otsikko ei ole minun, olen lainannut sen asianajaja Leeni Ikosen esityksestä hänen kirjansa "Salassa pidettävä" julkistamistilaisuudesta Tampereella. 
Leeni Ikosen kirja "Salassa pidettävä" kertoo suomalaisen lastensuojelun todellisuudesta. Olin läsnä hänen kirjansa julkistamistilaisuudessa Tampereella 13.12. Siellä Leeni Ikonen kertoi mm. seuraavaa (lainaukset on otettu suoraan Ikosen puheesta ja ne ja perustuvat tekemiin muistiinpanoihin): 
-"Vanhemmilta hankitaan usein pakottamalla suostumus huostaanottoon" (siis monet vapaaehtoiset huostaanotot ovat itse asiassa tahdonvastaisia);
-"Lapsiin suhtaudutaan kielteisesti ja heidät pyritään poistamaan normaalista yhteisöstä" (sekä sosiaalityöntekijät että hallinto-oikeudet vihaavat lapsia;
-"Hallinto-oikeuskäsittelyssä on oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin kannalta useita puutteita ja tämä muodostaa todellisen vakavan ongelman" (hallinto-oikeus ei ole mikään oikeus vaan mielivaltainen, kokonaan salattu prosessi, joka perustuu sosiaalitoimen kirjaamille valheille);  
-"Vallankäytön kontrolli on mahdotonta, koska kaikki salataan";
-"Lievimmän riittävänä toimenpiteen periaate pitäisi olla käytössä";
-"Sosiaalitoimessa työskentelee täysin koulutamatonta väkeä, joten mistä syystä hallinto-oikeudet pitävät heidän tuotoksiaan laadukkaina?"; 
-"Ihmisoikeusasioita ei kovin hyvin tunneta";
-"Lastensuojelussa on työkulttuuri, jossa suhtaudutaan ylimielisesti lakien noudattamiseen" (lakeja ei tarvitse noudattaa, koska kirjaukset voi väärentää mieleisekseen, kukaan ei valvo, kaikki on salaista, lapsia huostataan usein ilman mitään päätöksiä);
-"Tällä hallinonalalla on poikkeuksellinen tapa käsitellä asioita: vääristely, epätarkkuudet";
-"Sosiaalityöntekijät luovat perheen tilanteesta oman kuvitelmansa";
-"Lapsia arvioidaan "huolen" perusteella";
-"Sosiaalitoimi käyttää syytösstrategiaa, paras tapa on syyllistää vanhemmat";
-"Syyt ovat sattumanvaraisia, kuntakohtaisia, tietyt sosiaalityöntekijät tulevat tutuiksi";
-"Yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet eivät toteudu lapsien kohdalla, heidät poistetaan normaalista yhteisöstä";
-"Käytetään ihmisoikeussopimusten vastaista käsiteistöä, kuten kielteinen sosiaalinen perimä"; (aivan kuten Neuvostoliitossa vainottiin kansanvihollisten sukulaisia)
-"Kielteinen asennoituminen lapsia ja nuoria kohtaan";
-"Käänteinen todistustaakka on lastensuojelun työtapa" (vanhempien täytyy itse koko ajan todistaa olevansa syyttömiä);
-"Kuin yö ja päivä kohtaisivat oikeussalissa" (Ikonen tarkoittaa hallinto-oikeuksien käsittelyä, joihin tuodaan sosiaaliviranomaisten valheelliset kirjaukset ja ne laitetaan järkyttyneiden vanhempien kertomuksia vastaan);
-"Ripaus inkvisitiota" (Ikonen vertaa suomalaista lastensuojelua inkvisitioon)
- Ikoselta kysyttiin tilaisuudessa, minkälainen oli absurdein huostaanottopäätös hänen 20-vuotisella urallaan. Ikonen kertoi kiireellisestä sijoituksesta, joka ei perustunut mihinkään, koska ei oltu annettu mitään päätöstä. Suomessa lasten varastaminen perheistä jopa ilman mitään päätöstä on maan tapa. Lisäksi Ikonen kertoi päätöksestä, joka perustui sosiaalityöntekijän kirjaukseen siitä, että hänellä oli "merkillinen tunne takaraivossa";
-"Varhaisen puuttumisen huolimalli leimaa lapsen"
-"Lastensuojelun valvonta on olematonta, siellä tapahtuu liian pahoja asioita";
-"Lastensuojelu on yhteiskunnan sairaus";
-"On käsittämätöntä, että hallinonalassa on vakavia puutteita, silti ei osata käydä keskustelua asiallisesti". 
Ikonen kertoi myös lastensuojelulaitosten käyttämistä kidutuskammioista, erityisistä vankiselleistä, joiden käytöstä ei ole olemassa mitään tietoa, koska niitä ei valvo kukaan. Ikonen kertoi tapauksesta, jossa raiskattu teinityttö joutu olemaan 22 tuntia alusvaatteisillaan betoniputkassa. 
Nämä sitaatit ovat siis peräisin Leeni Ikoselta, suomalaiselta asianajajalta ja juristilta, jolla on yli 20 vuoden kokemus suomalaisesta lastensuojelusta, joka hänen mukaansa on yhteiskuntamme sairaus ja jota hän vertaa inkvisitioon. 
Ikonen kertoi myös Juuson tarinan. Hän oli nuori suomalainen poika, jonka elämä tuhoutui lastensuojelun toimesta. Juuso kirjoitti muistelmansakin otsikolla "Elämänvaiheena painajainen", ennen varhaista kuolemaansa. 
On tehtävä johtopäätös: lastensuojelu on poliiittista terroria, huostaanotetut ovat poliittisia vankeja. Joka vuosi Suomessa yli 4 000 (yli neljä tuhatta) nuorta pakenee lapsivankiloista ja poliisi jahtaa heitä sosiaalitoimen määräyksestä. 
Oulun huostaanottovideo on järkyttänyt pian puolta miljoonaa maapallomme asukasta. Niinkuin rotta jättää uppoavan laivan, Maria Kaisa Aula heitti heti hanskat tiskiin. Hän ei kuulemma pysty vastaamaan vuosittain yli 500 tiedusteluun, vaikka niitä olisi siis vain 1,3 kappaletta päivää kohti. 
Olen tarjoutunut seuraavaksi Suomen lapsiasiavaltuutetuksi. Aion järjestää viranomaisten ja poliitikkojen kuulemisia, jotka videoidaan suorana. Aion käydä kaikissa Suomen lastenkodeissa. Aion perustaa luotettavan huostaanottojen ja yksityisten lastenkotien tilastoinnin ja valvonnan. Mielestäni Suomi tarvitsee sanavalmiin yhteiskuntakriitikon eikä taas uutta poliittista suojatyöpaikkaa. 
Takaan, että suomalaisilla toimittajilla ei ole yhtäkään tylsää päivää, jos minut valitaan siihen tehtävään.
Hakemukseni tultua julkisuuteen kokoomuksen Sarkomaa onkin jo ehtinyt esittää lapsiasiavaltuutetun tehtävän lakkauttamista. Sitä Sarkomaan ehdotus tehtään häivyttämisestä johonkin Helsingin virastoon käytännössä merkitsee. 
Niinkuin Neuvotoliitossa vankileirien saaristo GULAG oli kansantaloudelle tärkeä, niin myös suomalainen lapsivankiloiden saaristo on miljardibisnes. On selvää että puolueiden sisällä omia lapsivankiloitaan omistavat kansanedustajat eivät halua asiasta mitään normaalia keskustelua. 
Mutta hei, ei tämä tähän jää. En aio antaa periksi. Minusta pääsette eroon vain tappamalla. 
JOHAN BÄCKMAN

Henk.koht. sähköposti exiron@gmail.com
Puhelin 040 503 5474
P.S.
Muuten, Suomessa on yli 11 000 venäläistä perhettä (perhettä joissa ainakin toinen vanhempi on venäläinen), joilta 101 suomalaista kansanedustajaa haluaa viedä oikeuden omaan omistusasuntoon. Mutta tällainen "lakialoite" sopii kyllä oikein hyvin edellä kuvattuun suomalaisen yhteiskunnan sairauteen. 

torstai 9. tammikuuta 2014

Minna Näyhö Lasu HKI 17 12 2013

Huoltokiusaaminen ja tahallinen vieroittaminen 2014 01 07

Vieroittaminen välineenä puhelin ja heitteillepanoa

Lastensuojelu Vantaa virkavirheet ja huostaanotto

Helsingin lastensuojelulle vähän purtavaa salassapitovelvollisuudesta



 

1. Mites teillä Helsingissä suhtaudutaan alla oleviin lakeihin? Kun ihan liitteen mukaan ja jo ennenkin sanoin tästä samasta asiasta. "että pitääkö minun huolehtia Otson virkavelvollisuudesta?"

2. Kun ketään sosiaali-ihmisistä ei tunnu saavan viikkoonkaan kiinni puhelimella, olen pakotettu taas mailaamaan asiasta eri tahoille. Olen jättänyt soittopyyntöjä, sms ja maileja. Mitään ei tapahdu. Otsokin lyö luuria korvaan. Näyhö itse on lomalla puhelinvastaajan mukaan 7.1.2014 asti. (tänään soitin)

3. Lasten toistuvaan heitteillepanoon ei puututa. (lapsen avain, äidin lupausten pettäminen, puhelimen evääminen, turvattomuus lapsille, huono ruokavalio, "mystiset puhelimien katoamiset ja löytymiset", lähivanhemman velvollisuuksien täydellinen puuttuminen jos pitäisi etää ja sen sukua tukea.

4. LASU raportit on selkeästi puolueellisia ja lähivanhemman puolia pitäen kirjoitettu. Jopa valheellisia lausumia. Vain isän KO noudattamattomuudesta valvottuihin laitosvaihtoihin on kirjailua, muttei äidin toistuvasta rikollisestakin toiminnasta. Esim. Puhelin, heitteillepanot, varkaudet, henkinen ja fyysinen pahoinpitelyepäilyt äidin toimesta.

5. LASU ilmoituksia on "hävinnyt" / "unohtunut kirjata". (enää en anna "siimaa" tässä asiassa. Eihän teihin voi luottaa)

6. Minähän pyysin moneen kertaan Näyhöä vaihtamaan tämän Otson pois. Ei vaihdettu ja eipä kyllä Otso työtään tehnytkään. Lastensuojelun työtä siis tarkoitin.

 

Vaadin Otso Vapaavuoren välitöntä erottamista virastaan tutkinnan ajaksi, sekä korvausvastuuseen hänet lapsille ja allekirjoittaneelle. (Ilmoitetaan myöhemmin Käräjäoikeudelle)

Pyydän Helsingin Lastensuojelua mitä kohteliaimmin arvioimaan lähivanhemman toimia kiistattomien todisteineni valossa. (Toimitan henkilökohtaisesti näytille)

Pyydän vähintään vanhemman lapseni tyttöni sijoitusta luokseni. Lapsen tahdon, äidin laiminlyöntien ja kaikkien edun mukaisesti. Mieluiten kummankin lapsemme osalta.

Jos ja kun. Teistä ei kukaan huomaa mitään outoa lähivanhemman osalta, kuten ei koskaan ole ollut? Laitan kanteen Käräjäoikeudelle. Enhän minä Suomen Lain mukaan muutakaan voi. Vai voinko? Neuvokaa toki. Tehän osaatte ammattilaisina kaiketi.

 

 

Sosiaalihuollon viranomaisen salassapitovelvollisuus

Yleistä salassapitovelvoitteesta
Asiakirjasalaisuus
Vaitiolovelvollisuus ja hyväksikäyttökielto
Salassapitovelvollisuuden rikkomiseen liittyvä rangaistusvastuu
Salassapidon lakkaaminen

Yleistä salassapitovelvoitteesta

Lastensuojeluasiaan on sen vireille tulon ja asiakassuhteen alun jälkeen kertynyt runsaasti tietoa lastensuojelun omien kirjausten ja muilta pyydettyjen tietojen muodossa. Lastensuojeluun kertynyt tieto on sosiaalihuollon asiakaslain mukaan kokonaisuudessaan salassa pidettävää, koska se koskee sosiaalihuollon asiakasta tai muuta yksityistä henkilöä.
Jo yksin se tieto, että lapsi ja perhe ovat lastensuojelun asiakkaana, on salassa pidettävä tieto, jota ei saa sivullisille ilmaista. Sivullisella tarkoitetaan sellaista henkilöä, jolla ei ole lainmukaista oikeutta tiedon saantiin – siis esimerkiksi samassa viranomaisessa toimivaa viranhaltijaa, jonka tehtäviin asiakkaan asiat eivät kuulu.
Salassapitovelvoite koostuu kolmesta toisiaan täydentävästä osa-alueesta: asiakirjasalaisuudesta, vaitiolovelvollisuudesta ja hyväksikäyttökiellosta. Asiakirjasalaisuudella tarkoitetaan sitä, että asiakirjaa tai sen kopiota tai tulostetta ei saa näyttää, luovuttaa tai antaa muulla tavoin sivullisen nähtäväksi tai käytettäväksi.
Vaitiolovelvollisuus jatkuu vielä senkin jälkeen, kun virka- tai palvelussuhde taikka toimeksianto on päättynyt ja pitää sisällään kaikki muut tiedon luovuttamistavat kuin edellä mainitut ja koskee myös tallentamattomia tietoja. Hyväksikäyttökielto tarkoittaa sitä, ettei tietoa saa käyttää omaksi tai toisen hyödyksi tai toisen vahingoksi.
Rikoslain 38 luvun on säädetty tieto- ja viestintärikoksista ja sen 1 §:ssä on sanktioitu salassapitorikos ja 2 §:ssä salassapitorikkomus. Rikoslain 40 luvussa on taas säädetty virkarikoksista ja sen 5 §:ssä on erikseen sanktioitu virkasalaisuuden rikkominen ja tuottamuksellinen rikkominen.

Asiakirjasalaisuus

Sosiaalihuollon asiakaslain 14 §:ssä on säädetty asiakirjasalaisuudesta, joka koskee asiakirjoja, jotka sisältävät sosiaalihuollon asiakasta ja muuta yksityistä henkilö koskevia tietoja. Pykälän mukaan salassa pidettävää asiakirjaa tai sen kopiota tai tulostetta siitä ei saa näyttää eikä luovuttaa sivulliselle eikä antaa sitä teknisen käyttöyhteyden avulla tai muulla tavalla sivullisen nähtäväksi tai käytettäväksi.
Sosiaalihuollon asiakaslain 14 §:n nojalla asiakirjan salassapidon lakkaamisesta sosiaalihuollossa on voimassa, mitä siitä säädetään viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 31 §:ssä, jonka mukaan yksityiselämän suojaamiseksi salassa pidettäväksi säädetyn asiakirjan salassapitoaika on 50 vuotta sen henkilön kuolemasta, jota asiakirja koskee tai, jollei tästä ole tietoa, 100 vuotta.

Vaitiolovelvollisuus ja hyväksikäyttökielto

Sosiaalihuollon asiakaslain 15 §:ssä on säädetty vaitiolovelvollisuudesta ja hyväksikäyttökiellosta. Pykälän mukaan sosiaalihuollon järjestäjä, tuottaja tai niiden palveluksessa oleva taikka sosiaalihuollon luottamustehtävää hoitava ei saa paljastaa asiakirjan salassa pidettävää sisältöä tai tietoa eikä muutakaan sosiaalihuollon tehtävissä toimiessaan tietoonsa saamaansa seikkaa, josta lailla on säädetty vaitiolovelvollisuus. Vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluvaa tietoa ei saa paljastaa senkään jälkeen, kun toiminta sosiaalihuollon järjestäjän tai tuottajan palveluksessa tai tehtävän hoitaminen niiden lukuun on päättynyt.
Vaitiolovelvollisuus ja hyväksikäyttökielto koskevat myös henkilöä, joka harjoittelijana tai muutoin toimii sosiaalihuollon järjestäjän tai tuottajan toimeksiannosta tai sen lukuun taikka joka on saanut salassa pidettäviä tietoja lain tai lain nojalla annetun luvan nojalla. Myöskään asiakas, hänen edustajansa tai avustajansa ei saa ilmaista sivullisille asiakkuuden perusteella saatuja salassa pidettäviä tietoja, jotka koskevat muita kuin asiakasta itseään.
Edellä tarkoitetut henkilöt eivät saa käyttää salassa pidettäviä tietoja omaksi taikka toisen hyödyksi tai toisen vahingoksi. Asiakas, hänen edustajansa tai avustajansa saa kuitenkin käyttää muitakin kuin häntä itseään koskevia tietoja esimerkiksi tuomioistuin prosessissa, kun kysymys on sen oikeuden, edun tai velvollisuuden hoitamista koskevasta asiasta, johon asiakkaan tiedonsaantioikeus on perustunut.

Salassapitovelvollisuuden rikkomiseen liittyvä rangaistusvastuu

Sosiaalihuollon asiakaslain 29 § 1 momentissa on erityisäännös rangaistusvastuusta silloin, kun joku rikkoo lain 14 §:ssä säädettyä asiakirjasalaisuutta tai 15 §:ssä säädettyä vaitiolovelvollisuutta ja hyväksikäyttökieltoa. Säännöksen mukaan tekijä on tuomittava rangaistukseen jäljempänä käsiteltävien rikoslain säännösten mukaan.
Rikoslain 40 luvun 5 §:ää sovelletaan virkamiehiin ja muihin julkisyhteisön työntekijöihin ja lain 38 luvun 1 ja 2 §:ää yksityiseen sosiaalihuollon järjestäjään ja toteuttajaan taikka muuhun yksityiseen henkilöön esim. sijaisvanhempaa, jota salassapitovelvollisuus sitoo.
Rikoslain 38 luvun 1 §:n mukaan henkilö, joka laissa tai asetuksessa säädetyn taikka viranomaisen lain nojalla erikseen määräämän salassapitovelvollisuuden vastaisesti paljastaa salassa pidettävän seikan, josta hän on asemassaan, toimessaan tai tehtävää suorittaessaan saanut tiedon, taikka käyttää tällaista salaisuutta omaksi tai toisen hyödyksi, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava 40 luvun 5 §:n mukaan,salassapitorikoksestasakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Rikoslain 38:1 § tulee sovellettavaksi silloin, kun muu kuin virkasuhteessa ollut henkilö, esim. sijaisvanhempi tai työsuhteessa kuntaan oleva henkilö, rikkoo salassapitovelvoitettaan. Rikoslain 38 luvun 2 §:n mukaan henkilö on tuomittava salassapitorikkomuksesta sakkoon, jos salassapitorikos on kokonaisuutena arvostellen vähäinen huomioon ottaen teon merkitys yksityisyyden tai luottamuksellisuuden suojan kannalta taikka muut rikokseen liittyvät seikat.
Rikoslain 40 luvun 5 §:ää taas sovelletaan silloin, kun salassapitovelvoitetta rikkonut henkilö on virkamies. Kyseisen säännöksen nojalla virkamies syyllistyy virkasalaisuuden rikkomiseen, jos hän tahallaan palvelussuhteensa aikana tai sen päätyttyä oikeudettomasti paljastaa sellaisen asiakirjan tai tiedon, joka viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain tai muun lain mukaan on salassa pidettävä tai jota ei lain mukaan saa ilmaista, taikka käyttää sitä omaksi tai toisen hyödyksi taikka toisen vahingoksi.
Virkamies on tällöin tuomittava, jollei teosta muualla säädetä ankarampaa rangaistusta, virkasalaisuuden rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.
Saman pykälän toisen momentin mukaan virkamies on tuomittava tuottamuksellisesta virkasalaisuudenrikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi, jollei teosta muualla säädetä ankarampaa rangaistusta, jos hän huolimattomuudesta syyllistyy edellä tarkoitettuun tekoon, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus sekä muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen.

Salassapidon lakkaaminen

Sosiaalihuollon asiakaslain 14 §:ssä, joka koskee asiakirjasalaisuutta, on viittaus viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 31 §:ään, jossa on säädetty asiakirjan salassapidon lakkaamisesta. Sosiaalihuollon asiakaslain 19 §:n nojalla vaitiolovelvollisuuden lakkaamiseen ja siitä poikkeamiseen sovelletaan soveltuvin osin asiakirjasalaisuuden lakkaamista ja siitä poikkeamista koskevia säännöksiä.
Viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 31 § 2 momentin nojalla mm. yksityiselämän suojaamiseksi salassa pidettäväksi säädetyn asiakirjan, jollaisia sosiaalihuollon asiakasta koskevat asiakirjat pääasiassa ovat, salassapitoaika on 50 vuotta sen henkilön kuolemasta, jota asiakirja koskee, tai, jollei tästä ole tietoa, 100 vuotta asiakirjan syntymisestä.

Huostaanottoon vaan.Rikollisesti väkisin poliisi sisään sosiaalitoimi si...

Vantaa LASU Poikela ja Granfelt 2012 Lapsen etu vai h..ran etu?

Rikollisen huostaanoton takia Vastaanottokodilla vaatteita lapsille

Lastensuojelun rikolliset Kajanoja itse Huostaanotto pääsyyllinen

Lastensuojelu Vantaa virkavirheet ja huostaanotto

tiistai 7. tammikuuta 2014

7.1.2014 Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan tapaaminen klo 13.00 - 13.30, Jyväskylä

Maria Kaisa Aula ei ollut tapaamisessa. Varsin ikävää että jokin muu asia on tärkeämpi kuin yleinen lasten etu. Kuvittelisi kuitenkin että Lapsiasiavaltuutetun tittelillä nimenomaan lapsia, koko suomen lapsia, koskevat asiat kiinnostaisivat. Leeni Ikosen kirja on kuitenkin toimitettu. Myös teiltä saamani terveiset, taisin laittaa 10:ltä henkilöltä jätin tulosteena annettavaksi. Olin lisäksi lainannut mm. Maria Guzenina-Richardsonin sekä Hanna Mäntylän kirjoituksia, unohtamatta 4.1.2014 Oulussa tapahtunutta dramaattista lasten noutoa. Ko. noutoa oli kommentoinut myös Johan Bäckman jonka sitaatin laitoin myös eteenpäin. Sitaatissa viitattiin siihen että Suomi ei noudata YK:n yleissopimusta lasten oikeuksista.

Joka tapauksessa, kansalaiskontakti on suoritettu, joten kaikki mahdolliset tahot on nyt jollain tapaa kontaktoitu. Tulos = 0. Suomessa ei ole ensimmäistäkään viranomaista tai tahoa joka voisi järjestää asiat siten että tässä maassa toimittaisiin lasten etujen mukaisesti. Tämä on äärimmäisen hirvittävää sillä joudumme "niittämään satoa jota nyt on kylvetty" vielä useiden vuosikymmenien ajan. Kustannuksista viis, kun ajatellaan kaikkia niitä lapsia joiden elämät on revitty, joille on aiheutettu elinikäiset pysyvät traumat.


Kaikkien lasten ja niiden "toisten vanhempien (sekä heidän sukulaistensa)" puolesta,

Marko Räisänen